Veliko zanimanje

Za mjesto u svemirskoj letjelici Jeffa Bezosa ponuđeno gotovo 2.5 milijuna dolara

Tvrtka je rekla da je primila više od 5200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu dražbe, čija najveća ponuda nije otkrivena dok krug nije okončan.
Sci-Tech / Svemir | 19. 05. 2021. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blue Origin privatna raketna tvrtka milijardera Jeffa Bezosa, priopćila je da je trenutno najviša ponuda za mjesto u svemirskoj letjelici New Shepard 2.4 milijuna dolara u drugom krugu dražbe.

Tvrtka je rekla da je primila više od 5200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu dražbe, čija najveća ponuda nije otkrivena dok krug nije okončan.

Drugi krug je krenuo s prvotnom ponudom od 1.4 milijuna dolara, prema podacima s web stranice Blue Origina. Proces će trajati do 10. lipnja i završiti se u finalnoj fazi 12. lipnja, s online dražbom uživo.

Raketna tvrtka je za svoj prvi suborbitalni let razgledavanja na svojoj svemirskoj letjelici odabrala 20. srpnja, što je prijelomna točka u natjecanju koje će pokrenuti novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

Raketa i kapsula The New Shepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

2018. godine Reuters je izvijestio da Blue Origin planira putnicima naplatiti vožnju barem 200.000 dolara, što je bilo temeljeno na procjeni planova suparnika milijardera Richarda Bransona i njegove tvrtke Virgin Galactic Holding, no čini se da se u međuvremenu to promijenilo.

Kopirati
Drag cursor here to close