Idemo u svemir

Partnerstvo Boeinga i Virgin Galactica za komercijalizaciju svemirskih letova

Boeing je uložio 20 milijuna dolara u Virgin Galactic s kojim će razvijati tehnologije i letjelice za buduće komercijalne i turističke svemirske letove.
Sci-Tech / Svemir | 09. 10. 2019. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svemirski turizam u izvedbi Virgin Galactica sve je bliže, i vjerojatno nas samo mjeseci dijele od početka njihovih redovnih letova na rub svemira letjelicom SpaceShipTwo.

Ovaj cilj, kao i misiju ostvarivanja revolucije u području svemirskog turizma i komercijalnih svemirskih letova i lansiranja raketa, pripomoći će i Boeing. Američki proizvođač zrakoplova i raketa odlučio je u kompaniju Richarda Bransona uložiti 20 milijuna dolara kako bi pokrenuli strateško partnerstvo.

"Ovo je početak suradnje važne za budućnost zračnih i svemirskih putovanja, koja su prirodan sljedeći korak za naš program svemirskih turističkih letova", izjavio je osnivač Virgin grupe Richard Branson i napomenuo da Virgin Galactic i Boeing dijele viziju o tome da je potrebno otvoriti ljudima pristup svemiru, i to na siguran i ekološki održiv način, javlja Bug.

Boeing je ovom investicijom dobio i određeni broj dionica te tako postao suvlasnik Virgin Galactica putem svojeg fonda HorizonX Ventures, također okrenutog ka komercijalizaciji svemirskih letova i budućnosti transportnih tehnologija.

Iskustvo Boeinga prikupljeno u brojnim NASA-inim svemirskim misijama trebalo bi, uz Virginovu ekspertizu u sigurnosti, korisničkom iskustvu i ekološkoj odgovornosti u tom području, promijeniti načine kako ljudi putuju na Zemlji i u svemiru, i to za buduće generacije, stoji u zajedničkoj objavi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close