Satelitski servis

Musk: Rusi će napasti Starlink iznad Ukrajine

Musk je prethodno je najavio da će Starlinkov internet biti nadograđen kako bi bio korisniji građanima Ukrajine.
Sci-Tech / Svemir | 04. 03. 2022. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk na Twitteru upozorio je da bi njegov satelitski servis mogao biti na meti Rusije jer je jedini neruski komunikacijski sustav koji još uvijek radi u nekim dijelovima Ukrajine.

Šef SpaceX-a upozorio je da postoje velike šanse da bi njegov satelitski širokopojasni servis Starlink mogao biti "ciljan" u Ukrajini, koja je pogođena ruskom invazijom.

"Važno upozorenje: Starlink je jedini neruski komunikacijski sustav koji još uvijek radi u nekim dijelovima Ukrajine, tako da je vjerojatnoća da će biti velika meta. Koristite oprezno", napisao je Musk.

Musk je prethodno je najavio da će Starlinkov internet biti nadograđen kako bi bio korisniji građanima Ukrajine.

Kompanija objavljuje ažuriranje softvera tako da njeni prijemnici zahtijevaju manje energije, što im omogućava da se napajaju iz upaljača za cigarete u automobilu. Antene bi također trebale biti u stanju da rade iz vozila u pokretu, rekao je on, prenose agencije.

Musk je objavio ažuriranja na Twitteru, kao odgovor na zahtjeve Mihaila Fedorova, zamjenika ukrajinskog premijera. Njih dvojica su bili u kontaktu zbog raznih pitanja jer SpaceX namjerava da koristi svoje Starlink sustave kako bi ukrajinski internet održao funkcionalnim.

Fedorov je prvenstveno preko Twittera tražio od njega da preko Starlinka omogući internet u Ukrajini jer bi optički kablovi koji inače internet čine dostupnim u ovoj zemlji mogli biti meta ruskih napada.

Kopirati
Drag cursor here to close