Rat u Ukrajini

Lavrov: Hajde, učinite to

"Mislim da više nema čak ni manevarskog prostora za napredak''.
Sci-Tech / Svemir | 17. 06. 2022. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu za BBC da se Rusija "ne srami pokazati tko je". "Nismo izvršili invaziju na Ukrajinu, proglasili smo specijalnu vojnu operaciju jer nismo imali apsolutno nikakav drugi način da objasnimo Zapadu da je uvlačenje Ukrajine u NATO kriminalno djelo", rekao je.

Velika Britanija nalazi se na popisu Ruskih neprijateljskih zemalja.

"Mislim da više nema čak ni manevarskog prostora za napredak. Jer i premijer Boris Johnson i ministrica Liz Truss otvoreno kažu da Rusiju treba pobijediti i natjerati da klekne. Pa hajde, učinite to", rekao je Lavrov i dodao da je ministrica prošlog mjeseca rekla da Velika Britanija mora osigurati da Putin bude poražen.

Na pitanje kako danas gleda na Veliku Britaniju Lavrov odgovara: "Još jednom žrtvuje interese svoga naroda zbog političkih ambicija".

Čelnici Francuske, Njemačke i Italije obećali su jučer, u posjetu Kijevu, podržati nastojanja Ukrajine za pridruživanje Europskoj uniji. Macron je rekao da sva četvorica nazočnih čelnika EU podržavaju ideju o dodjeljivanju Ukrajini "trenutnog" statusa kandidata za članstvo u EU.

Danas bi trebala biti donesena odluka Europske komisije o statusu Ukrajine, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close