Counterpoint

Huawei pretekao Apple

Sci-Tech / Svemir | 07. 09. 2017. u 07:02 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da je kineskoj tvrtki Huawei konačno uspio njihov plan o prestizanju Applea i dolasku na drugo mjesto na ljestvici najvećih svjetskih proizvođača pametnih telefona.

To potvrđuju najnoviji podaci (za mjesec srpanj) koje je objavila tvrtka za marketinška istraživanja, Counterpoint. Kineska tvrtka imala je konstantan rast, posebice u razdoblju od lipnja do srpnja.

U Counterpointu zaključuju da se trend rasta prodaje Huaweijevih uređaja najvjerojatnije nastavio i u kolovozu. Vodeći proizvođač pametnih telefona je i dalje Samsung, dok je Apple, kako je već spomenuto, pao na treće mjesto, piše Bug.hr.

Zanimljiva je i ljestvica deset najčešće prodavanih modela pametnih telefona tijekom srpnja, a na njoj nema ni jednog Huaweijevog uređaja.

Najprodavaniji pametni telefon u tom razdoblju bio je Apple iPhone 7, nakon čega slijede redom Apple iPhone 7 Plus, Oppo R11, Oppo A57, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy S8 Plus, Apple iPhone 6, Samsung Galaxy J7 Prime i na kraju Samsung Galaxy A5 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close