Europski

Europa u Mostaru: Noć istraživača privukla brojne znatiželjnike

Sci-Tech / Svemir | 29. 09. 2017. u 19:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska Noć istraživača i ove godine je obuhvatila Mostar, te su učenici Koledža ujedinjenog svijeta, Gimnazije i drugih škola priredili bogat program za sve posjetitelje.

Razne zanimljivosti i projekti predstavljeni su na štandovima na Španjolskom trgu, na igralištu Gimnazije, te u samoj zgradi Gimnazije gdje su posjetitelji mogli vidjeti razne pokuse, naučiti nešto o različitim životinjama, a ponešto se moglo naučiti i o dronovima.

Ravnateljica Koledža ujedinjenog svijeta Valentina Mindoljević zahvalila je svima koji su sudjelovali i kreiranju, ali i realizaciji velikog broja sadržaja koje je ponudila ovogodišnja Noć istraživača.

Ministrica obrazovanja i znanosti Federacije BiH Elvira Dilberović je ovom prilikom istaknula kako Bosna i Hercegovina u mladim ljudima koji su pripremili mnogobrjne aktivnosti ima veliko bogatstvo, te da ne smijemo propustiti priliku pružiti im bolje mogućnosti u ovoj zemlji.

"Uvijek govorim o značaju ove manifestacije, o njenim počecima. Naša zemlja se ovom projektu priključila 2014. godine tada sa jednim gradom, a kasnije se to širilo. Danas imamo šest gradova, a važno je istaknuti da je to u cijeloj Bosni i Hercegovini, priča koju predstavljamo kao jedna država, ne kao entiteti", kazala je ministrica Dilberović.

Pored već navedenih lokacija u parku Zrinjevac je upriličen CSI, dok se u Centru za tehničku kulturu upriličila prezentacija Lego robota. U večernjim satima upriličena je atro noć, gdje su znatiželjni mogli saznati nešto više o zvijezdama i svemiru.

Mladi koji su posjetili ovu manifestaciju mogli su sudjelovati i u arheološkoj radionici, te natjecanju u spravljanju raketa na vodu. Proglašenje najboljih, te dodjela diploma i nagrada bit će održano tijekom subote.

Kopirati
Drag cursor here to close