Ball Corp

Britanci za 5.5 milijardi dolara kupili svemirski ogranak američkog sigurnosnog diva

Ball Corp, najveći svjetski dobavljač limenki za pivo, kaže da će ostvarene prihode od prodaje iskoristiti za smanjivanje golemih dugova
Sci-Tech / Svemir | 17. 08. 2023. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska obrambena tvrtka BAE Systems danas je dogovorila kupnju svemirskog ogranka Ball Corpa za oko 5,55 milijardi dolara u gotovini, čime će preuzeti ključnog američkog dobavljača u područjima kao što su nacionalna sigurnost i obavještajne aktivnosti.

Ta najveća britanska obrambena tvrtka planira iskoristiti nove kredite i postojeću gotovinu za financiranje kupnje Ballovih svemirskih operacija, koje se bave gradnjom svemirskih letjelica, instrumenata i senzora koji se, između ostalog, koriste za praćenje vremena i klimatskih promjena.

Najveći svjetski dobavljač limenki za pivo

Ball Corp, najveći svjetski dobavljač limenki za pivo, kaže da će ostvarene prihode od prodaje iskoristiti za smanjivanje golemih dugova u iznosu 9.7 milijardi dolara te za povrat novca dioničarima i ubrzanje organskog rasta u globalnim operacijama pakiranja, piše Hina.

Zaključenje ugovora očekuje se u prvoj polovici iduće godine. U prvoj godini nakon što bude zaključen trebao bi poduprijeti BAE-ovu dobit po dionici i maržu.

"Rijetkost je da posao ove kvalitete postane dostupan"

BAE je imao koristi od povećane vojne potrošnje. Ovaj je mjesec poboljšao svoje smjernice o dobiti za 2023., rekavši da je povećana globalna neizvjesnost dovela do rekordnih narudžbi vojne opreme.

"Rijetkost je da posao ove kvalitete, opsega i komplementarnih mogućnosti, sa snažnim izgledima za rast i bliskim uklapanjem u našu strategiju, postane dostupan", izjavio je glavni izvršni direktor BAE-a Charles Woodburn.

Svemirsko poslovanje sa sjedištem u Coloradu, koje proizvodi opremu za zrakoplovstvo i nacionalnu obranu kao što su senzori i antene, ostvarilo je prihod od 1.98 milijardi dolara i činilo 13 posto konsolidirane neto prodaje Balla u 2022. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close