Istinski spektakl

Apple priprema povijesni događaj

Sci-Tech / Svemir | 01. 09. 2017. u 08:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva naklapanja, predviđanja i analiziranja mogu prestati, barem kada je u pitanju točan datum, vrijeme i mjesto ovogodišnjeg Appleovog eventa.

Točno u 19 sati po našem vremenu, u potpuno novom Steve Jobs Theatre objektu unutar famoznog Appleovog kampusa često nazivanog “Svemirski brod” najvrjedniji brand na svijetu će, između ostaloga, predstaviti novi iPhone koji cijela tehnološka zajednica, ali i ne samo ona, iščekuje sa zanimanjem kakvo zapravo i ne pamtimo.

Iako se prefiks “povijesni” vrlo često sasvim neprikladno upotrebljava, ovogodišnji Apple event doista je povijesni.

Prvo, konačno će svijet iz prve ruke svjedočiti ostvarenju sna čovjeka koji je istinski promijenio svijet kakav poznajemo. Steve Jobs je bio genijalac, iako su ga mnogi tretirali “genijalnim luđakom”, Steve Jobs je imao san da Apple digne na vrh i u tome je uspio.

Steve Jobs je od kompanije iz Cupertina stvorio mega diva na svjetskog pozornici, diva kojega stotine milijuna obožava, isto toliko ili više mrzi, ali prvenstveno diva koji je svijetu upravo pod Jobsovim vodstvom ponudio fantastične tehnološke proizvode, između ostaloga i iPhone. Steve Jobs je imao i san o Appleovom kampusu, kojega nažalost nije dočekao…

Njegova ostavština, naravno, živi i tako će biti praktički zauvijek, a sada je pred nama doista povijesni trenutak otvaranja Steve Jobs Theatrea i Appleovog kampusa općenito, pa bez obzira na to što mislite o Appleu, važnost ovog događaja nemoguće je ignorirati, piše Zimo.co.

Steve Jobs, iako nažalost više nije s nama, još jednom je uspio, još jednom će u njegov Apple biti uprte oči cijelog svijeta, još jednom će se taj isti svijet nakloniti briljantnom čovjeku koji je, ponavljamo, stvorio kompaniju, brand, ime čija je težina gotovo pa neopisiva…

Nedavno je jedan iznimno popularni YouTuber, inače deklarirani ljubitelj Windowsa i čovjek koji konstantno na simpatičan način sprda Apple izrekao možda i najbolju definiciju Applea.

Oni nikada nisu dovoljno hrabri da nešto naprave prvi, ali su dovoljno hrabri da čak i kad njihovi korisnici i “Appleovce” to ne traže naprave odličan uređaj koji i samu kompaniju užasno puno košta, referirajući se na novi iPad Pro koji je sve oduševio, između ostaloga, briljantnim zaslonom. Da, Apple je često precijenjen, ali nitko, baš nitko ne može poreći kako znaju napraviti sjajne stvari…

Jedna od takvih bi trebao biti i novi iPhone, zbog kojega je epitet povijesnog eventa još prikladniji. Prošlo je točno deset godina otkako se pojavio prvi iPhone kojega je predstavio Steve Jobs. Sada, desetljeće kasnije, stiže iPhone o kojem se priča već godinama i koji bi trebao ponuditi nešto sasvim novo kada je u pitanju pametni telefon iz Applea.

Nećemo se vraćati na sva ta silna tehnološka predviđanja o novom iPhoneu, ali ćemo samo još jednom dodatno napomenuti kako je i on ostavština Stevea Jobsa i još jedno ispunjenje njegovog sna i vizije…

Dakle, Cupertino, Steve Jobs Theatre, 12. rujna 2017. u 19:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close