Nastavnički fakultet

Znanstveno istraživanje o mladima i kulturi mladih u Mostaru

Prezentacija projekta o kulturi mladih u Mostaru i dikusija će se održati 3. studenog u prostorijama Nastavničkog fakulteta (učionica 206.) s početkom u 10 sati.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 10. 2017. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Foto: Bljesak.info  / Univerzitet ''Džemal Bijedić'' Mostar

Nastavnički fakultet, Odsjek sociologija Univerziteta ''Džemal Bijedić'' organizira javnu prezentaciju rezultata istraživanja znanstveno-istraživačkog projekta pod nazivom ''Nivo participacije mladih u kulturi mladih u Mostaru'' i panel diskusije na temu ''Mladi i kultura mladih u Mostaru''.
 
Projekt je provoden pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti BiH i Nastavničkog fakulteta, Odsjeka sociologija Univerziteta ''Džemal Bijedić''.

Voditeljica projekta je ujedno i šefica Odsjeka sociologija doc.dr. Merima Jašarević Beganović, dok su članovi istraživačkog tima doc.dr. Jasmin Peco i mr. sc. viši asistent Esved Kajtaz.

Analizu i tumačenje rezultata je obavio prof.dr. Ekrem Čolakhodžić, prodekan za nastavu Nastavničkog fakulteta, dok je glavni konsultant na izvedbi projekta je bio dekan Nastavničkog fakulteta prof.dr. Asim Peco.

Nastavnički fakultet će ugostiti brojne goste iz akademskog i kulturnog života grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije, imajući za cilj donošenje jasnih zajedničkih zaključaka i potrebnih aktivnosti za bolju budućnost kulture uopšte i kulture mladih u gradu Mostaru.

Prezentacija projekta o kulturi mladih u Mostaru i dikusija će se održati 3. studenog u prostorijama Nastavničkog fakulteta (učionica 206.) s početkom u 10 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close