Profesije

Znanstveni dan u Mostaru: Budući agronomi se upoznali sa zanimanjem

Posjetitelji su imali priliku da im studenti pokažu, kako se izoluje DNK, kako se pravi zeleni zid, koje vrste sjemena postoje, šta je permakultura, kako znamo da je med pravi...
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 12. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Drago nam je vidjeti mlade učenike, srednjoškolce, učenike osnovnih škola, studente te se nadam da ćete se kroz posjetu ovom znanstvenom danu na neki način opredijeliti za vaše buduće zanimanje'', rekao je to Ivan Ostojić, dekan Agronomsko i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na znanstvenom danu koji je u ponedjeljak 9. prosinca održan u Mostaru.

Prisutne je pozdravila i dekanica Agromediteranskog fakulteta Univerziteta 'Dzemal Bijedić' u Mostaru, koji su uz sveučilište, i Češki Univerzitet prirodnih znanosti iz Praga organizirali znanstveni dan na Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Znanstveni dan u Mostaru

Posjetitelji su imali priliku da im studenti pokažu, kako se izoluje DNK, kako se pravi zeleni zid, koje vrste sjemena postoje, šta je permakultura, kako znamo da je med pravi, kako se prave sapuni, kako se kompostira, koje vrste tla postoje i kako se razlikuju, da vide zbirke insekata, herbara, kako se floristički uređuje prostor i sl.

Foto: Bljesak.info / Znanstveni dan u Mostaru

''Uloga fakulteta u društvu je da napravimo od vas znanstvenike, da se bavite znanstvenim istraživanjem i znanstvenim radom, tako da je ovo što vidite samo mali dio onoga što mi radimo. Ima tu mnogo više'', poručila je budućim studentima Adrijana Filipović s Agronomsko i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close