Unija studenata

Zlatne plakete za najbolje

Održana je svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2020/2021. godini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 01. 2022. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru danas je upriličena svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2020/2021. godini.

Pored nagrađenih studenata, svečanosti su prisustvovali: ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, prof.dr. Rašid Hadžović, rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, dr.sc. Elvir Zlomušica, Prorektor za nauku i naučno-istraživački rad, prof.dr. Rebeka Kotlo, prorektor za međunarodnu suradnju, dr.sc. Edina Špago-Ćumurija, prorektor za financije dr.sc. Veldin Ovčina i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, prof. dr. Adis Zilić

Predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Mehmed Proho uručio je nagrade studentima osam fakulteta i pet univerzitetska studija, kazavši kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo uručiti ove plakete,  te tako dokazati kako Unija studenata ne zaboravlja zlatne studente Univerziteta, koji će u budućnosti biti istinski nositelji društvenih procesa u našoj domovini.

Prisutnima su se pored predsjednika Unije studenata obratili ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, prof.dr. Rašid Hadžović i rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, dr.sc. Elvir Zlomušica.

Dobitnici Zlatne plakete Unije studenata su: Adin Ovčina, Jelena Mihić, Sara Kljajić, Ilma Špago, Dalila Bajrić, Ema Dlakić, Ivana Ljubić Brzica, Amra Fazlić, Branka Ekmečić, Jenet Tanović, Hebibović Zerina, Mirnesa Spiljak i Amina Zaklan.

“Na ovaj način jasno dokazujemo naš predan rad u prethodnom periodu, te šaljemo poruku svim mladim ljudima, a pogotovo studentima, da se znanje uistinu isplati i da je Unija studenata tu da pruži podršku svim studentima, kao i da prepozna nečiji rad i trud”, poručili su iz Unije studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close