Zajednička vježba

Zajedno vježbali američki i federalni specijalci

Policijski službenici Specijalne policijske postrojbe FUP-a sudjelovali su u zajedničkoj kulminacijskoj vježbi u organizaciji Tima američkih specijalnih snaga u BiH
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 11. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije sudjelovali su u zajedničkoj kulminacijskoj vježbi u organizaciji Tima američkih specijalnih snaga u Bosni i Hercegovini.

Pored pripadnika Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije sudjelovali su i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, te Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine. Vježba je trajala od 01. do 04.11.2021. godine, a policijski službenici Federalne uprave policije su dva dana aktivno sudjelovali u istoj.

Pripadnici Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije su sudjelovali u dijelu vježbe, u kojoj su prema scenariju nakon taktičke pretpostavke, na području Tuzlanskog Kantona slobode lišena osoba koja se sumnjiči za planiranje terorističkog napada. U vježbi je korišten realni scenario terorističke prijetnje s ciljem poboljšanja međusobne operativne suradnje policijskih i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Prema scenariju, vježba je započela u Banja Luci, gdje su aktivnosti provodile Državna agencija za istrage i zaštitu i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, a Federalna uprava policije je angažirana na području Tuzlanskog Kantona na lokalitetu Dubrava. Posljednja lokacija u realizaciji vježbe je u Konjicu, gdje svoj angažman ima Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Vježba je uspješno izvedena i u potpunosti je odgovoreno zadatku, a kojom je pokazana izuzetna spremnost, obučenost i specijalne vještine, te dobra koordinacija i suradnja s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, navedeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close