Prijevremeno rođene bebe

Slikovnica ''Zagrljaj pletene hobotnice'' predstavljena u mostarskoj školi

Zagrljaj pletene hobotnice govori o prijevremeno rođenim bebama i velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 11. 2021. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: OŠ Silvije Strahimir Kranjčević / Slikovnica o prijevremeno rođenim bebama predstavljena učenicima mostarske škole

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece (17. studenoga) u ponedjeljak je u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića predstavljena je slikovnica ''Zagrljaj pletene hobotnice'' koju je napisala književnica za djecu i mlade, te školska knjižničarka Milena Jukić Bandić.

Slikovnica je predstavljena učenicima drugih razreda, a priča o Hobiju-Bobiju, malenoj hobotnici čarolijom pretvorene u pletenu igračku, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Zagrljaj pletene hobotnice govori o prijevremeno rođenim bebama i velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku.

Slikovnicu je ilustrirala akademska slikarica Anđela Bukovac, urednik je Šimo Ešić, a izišla je u nakladi Lijepa riječ, Tuzla.

Inače, Zagrljaj pletene hobotnice rezultat je projekta pokrenutog od strane Udruge za nedonoščad, Mostar, s ciljem senzibilizacije javnosti o poteškoćama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca, ali i njihovi roditelji. Ona je bajka i informativna slikovnica u jednom, a svi koji je budu čitali zasigurno će doznati nešto zanimljivo i naučiti nešto novo, priopćeno je na web stranici ove mostarske škole.

Kupnjom 20 primjeraka slikovnice Zagrljaj pletene hobotnice, školska knjižnica postala je bogatija za još jedan novi naslov, a ova škola bogatija za uključivanje u još jedan humanitarni projekt, podržavajući ovu plemenitu ideju te doprinoseći u stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta rada Udruge za nedonoščad, Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close