GfGM

Uz mentorstvo Ornele Vištice: Dramska sekcija Gimnazije traži nove talente

Višticu je primila ravnateljica Škole Zdenka Leženić koja joj je zahvalila na posjetu i budućoj suradnji, priopćeno je.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 09. 2018. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gimnazija fra Grge Martića Mostar nakon višegodišnjeg prekida djelovanja sekcije pod vodstvom profesorice Dragice Kolobarić otvara vrata novim talentima, ljubiteljima scenske umjetnosti i pisane riječi, priopćeno je iz škole.

Tim povodom ovogodišnji su učenici imali čast ugostiti poznatu glumicu, bivšu učenicu i članicu dramske sekcije Gimnazije Ornelu Višticu. 

Višticu je primila ravnateljica Škole Zdenka Leženić koja joj je zahvalila na posjetu i budućoj suradnji, priopćeno je.

Foto: PR / Dramska sekcija GfGM i Ornela Vištica

Glumica je posjetila učenike Gimnazije i s njima podijelila svoja gimnazijska iskustva. Nazočne učenike počastila je recitacijom stihova Dobriše Cesarića i Antuna Branka Šimića te ukazala na bogatstvo sadržaja koji kriju čitanke.

Nakon izvrsne izvedbe, fotografirala se s učenicima, poželjela im sretan početak nove školske godine i pozvala ih na audiciju koja će se održati u četvrtak, 6. rujna 2018. u 19 sati u učionici 27.

Naime, dramska će sekcija ove školske godine uprizoriti Višticin gimnazijski tekst 'Ženidba', u kojem je poznata glumica i glumila glavnog lika. Mladim će talentima svakako biti velik izazov okušat se u glumačkim vodama i, uz stručnu pomoć profesorice Dragice Kolobarić  i Višticino glumačko iskustvo, ovaj tekst predstaviti mostarskoj javnosti.

''Tko zna, možda se ponovno 'rodi' nova glumačka zvijezda na našem nebu'', stoji u priopćenju GfGM.

Kopirati
Drag cursor here to close