Vijeće emeritusa

Umirovljeni profesori savjetovat će Senat i rektora mostarskog Sveučilišta

Za predsjednika Vijeća izabran je akademik Jakov Pehar koji obnaša dužnost i predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 02. 2020. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće emeritusa Sveučilišta u Mostaru u ponedjeljak je održalo konstituirajuću sjednicu, koje će temeljem Statuta Sveučilišta služiti kao savjetodavno tijelo Senata i rektora.

Za predsjednika Vijeća izabran je akademik Jakov Pehar koji obnaša dužnost i predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, priopćeno je sa Sveučilišta.

Foto: PR / Vijeće emeritusa Sveučilišta

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je važnost ovog tijela naglašavajući očekivanja da Vijeće aktivno sudjeluje u kreiranju politike Sveučilišta u Mostaru te da doprinosi Sveučilištu kroz svoje analize, mišljenja, ali i konkretne aktivnosti.

''Očekujem da Vijeće emeritusa pristupi izradi dokumenta o ulozi profesora emeritusa u suvremenom sveučilištu'', istaknuo je rektor Tomić.

Profesor Jakov Pehar zahvalio je Sveučilištu u Mostaru što je prepoznao važnost profesora emeritusa i naglasio svoje očekivanje kako će profesori biti jače angažirani u svim procesima na Sveučilištu, priopćeno je sa Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close