Uspješna priča

Upisi na STEM radionice u CTK Mostar u tijeku!

Centar za tehničku kulturu Mostar ove godine nudi veći broj radionica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 09. 2019. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za tehničku kulturu Mostar uspješna je priča koja se događa u Mostaru već 10 godina, gdje skupina intelektualaca razvija buduće kreativne stručnjake i inženjere kroz rad na obrazovanju djece za moderne STEM tehnologije.

Ove godine CTK nudi još veći broj radionica za djecu i odrasle, baziranih na STEM disciplinama: Robotika, Elektronika (osnovna i arduino), Informatika – programiranje (Minecraft, Fortnite, Kodu Game Lab, Mobile Game Programming, Scratch, Micro:bit, Python) Web Design, Grafički dizajn, Video Editing Design, Znanstvena radionica: fizika i kemija, Zabavna matematika, a od kreativnih: Modelarstvo i maketarstvo, Mladi modelari,  Keramičko-kiparska radionica, Pripremna radionica modelarstva i maktarsva, te za djecu s poteškoćama u razvoju - Art terapija.

Slaba motorika kod djece – rastući problem modernog doba

Rješenje tog problema su izvannastavne aktivnosti. Danas je bitno, više nego ikad, da se djeca kreću pa ne treba zaboraviti i na sportske aktivnosti – no kreativne i mentalne sposobnosti djeteta, pripremu za praktičan rad i primjenu znanja, izgradit će edukacije i natjecanja.

STEM izvannastavne radionice, koje pružaju djeci praktične vještine,  dostupne su u Centru za tehničku kulturu Mostar već punih 10 godina.

CTK radionice za djecu krenule su početkom školske godine, a upisi još uvijek traju! Kroz njih svake godine prolazi više od 300 osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Više od 17 predavača prenosi znanja korištenjem kreativnih suvremenih alata uz koje djeca uče o programiranju, robotici, elektronici, matematici, fizici, kemiji, modelarstvu i maketarstvu, slikarstvu, lončarstvu...

Prvi polaznici Centra za tehničku kulturu Mostar danas su kvalitetni studenti, inovatori i najmlađi poduzetnici!

Foto:PR / Upisi na STEM radionice u CTK Mostar u tijeku!

Neka svako dijete ima pravo na edukaciju po svjetskim standardima!

STEM obrazovanje,  je pojam koji pokreće Nacionalna zaklada za znanost (NSF), a fokusira se na jednu ili više od četiri discipline znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Budući da tehničke i znanstvene vještine postaju sve važnije u industriji, ključno je poticanje djece da uče STEM prilagođenim programima.

Uz stručno vodstvo edukatora djeca kroz cjelogodišnji STEaM program  slobodno istražuju različita područja znanosti. Tijekom logički vođenih situacija i procesa djeca uče bez opterećenja jer se pritom igraju!

CTK moto glasi:

„ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA“.

Slobodnim istraživanjem i s osjećajem izazova dijete na svakoj radionici razvija svoje kognitivne i motoričke sposobnosti te komunikaciju, druži se i zabavlja.

Sve  edukacije su opremljene najboljim i raznovrsnim edukacijskim setovima, tako da zabavnog elementa ne manjka!

Upišite svoje dijete, jer ono zaslužuje znanje!

Više informacija na www.ctk.ba

Kopirati
Drag cursor here to close