Suradnja

Univerzitet Džemal Bijedić potpisao sporazume o suradnji s najstarijim kulturnim institucijama u Mostaru

Uz članove menadžmenta Univerziteta, činu potpisivanja sporazuma prisustvovali su članovi Predsjedništva Unije studenata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 03. 2019. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Unije studenata, potpisani su sporazumi o suradnji između Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru, renomirane sedamdesetogodišnje javne ustanove kulture i Mostarskog teatra mladih, koji već četrdeset i pet godina djeluje i dramski odgaja omladinu u ovome gradu.

Sporazumi o suradnji podrazumijevaju uzajamnu podršku Univerziteta i kulturnih institucija u predstojećim zajedničkim projektima, uz poseban osvrt na što aktivniju ulogu studenata u kulturnim djelatnostima ovih renomiranih ustanova.

Uz članove menadžmenta Univerziteta, činu potpisivanja sporazuma prisustvovali su članovi Predsjedništva Unije studenata.

Rektor Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru prof. dr. Elvir Zlomušica naglasio je važnost postojanja uzajamne suradnje između Univerziteta i institucija kulture u Gradu Mostaru.

Direktor Narodnog pozorišta u Mostaru, Almir Mujkanović i Mostarskog teatra mladih, Sead Đulić istaknuli su volju da u budućem periodu ostvaruju što kvalitetniju suradnju s Univerzitetom i Unijom studenata koja djeluje u okviru istog, te su sve prostorne i tehničke kapacitete koje posjeduju ponudili studentima Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru

Predsjednik Unije studenata, Džani Pajić istaknuo je zadovoljstvo učinjenim, te najavio zajedničke projekte Unije studenata i mostarskih kulturnih institucija u skoroj budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close