RIP

Umro profesor Zdravko Grebo

Rođen u Mostaru, Grebo je bio profesor emeritus, a na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu predavao je više od 40 godina.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 01. 2019. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 71. godini života danas je u Sarajevu umro istaknuti profesor Zdravko Grebo.

Grebo je bio profesor emeritus, a na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu predavao je više od 40 godina. Osnivač gradskog radija ZID, te osnivač i direktor Izdavačke kuće ZID.

Član Executive Board of Bosnian Peace Corps. Osnivač HCA za ex-Yu. Direktor Pravnog Centra FOD BiH. Direktor međunarodnog postdiplomskog kursa “Evropske studije”. Osnivač Otvorenog društva Bosne i Hercegovine (Soroševa fondacija), javlja N1.

Rođen je 30. srpnja 1947. u Mostaru. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1970. godine. Postdiplomski studij i doktorat na Univerzitetu u Beogradu.

Dobitnik je Nagrade Europskog kluba za mir i protiv rasizma i ksenofobije 1994., Roosveltova medalja 1994. Francuska legija časti, 2003.

Komemorativna sjednica povodom smrti profesora emeritusa Zdravke Grebe bit će održana u petak, 1. veljače u svečanom salonu Rektorata Univerziteta u Sarajevu (UNSA), u organizaciji Pravnog fakulteta i UNSA. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close