Sveučilište u Mostaru

Besplatni prijepisi ocjena, nema smanjenja školarina

Usvojen je prijedlog odluke o visini školarina i upisnina za akademsku 2021./2022. godinu, kao i usvajanje te raspisivanje natječaja za izbor rektora Sveučilišta u Mostaru
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 04. 2021. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukida se plaćanje prijavnica kao i ispis prijepisa ocjena na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru odlučeno je na današnjoj sjednici Senata, a na inicijativu Studentskoga zbora.

Također, usvojen je prijedlog odluke o visini školarina i upisnina za akademsku 2021./2022. godinu, priopćeno je iz SUM-a.

Podsjetimo, mostarski studenti su početkom zimskog semestra organizirali prosjede za smanjenje školarina koje Studentski zbor nije podržao.

Sveučilište u Mostaru nije se oglasilo tim povodom pa su brojni studenti ponovno uplatili pune cijene ljetnog semestra. Ovom odlukom potvrđeno je kako do smanjenja školarina neće doći, ni u sljedećoj akademskoj godini.

Kao što smo već ranije pisali, akademska godina redovitog studij (uz plaćanje) na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu 'košta' 1500 KM, uz izuzetak studija logopedije na Filozofskom koji iznosi 2000 KM.

Na Pravnom fakultetu cijena godine na preddiplomskom studiju je 1500 KM, dok cijena godine diplomskog studija iznosi 1800 KM.

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti cijena godine također iznosi 1500 KM, uz iznimku studija kineziologije čija cijena akademske godine iznosi 2000 KM.

Na Fakultetu zdravstvenih studija cijena akademske godine na preddiplomskom studiju iznosi 1800 KM, dok je na diplomskom studiju cijena akademske godine 3200 KM. Na medicinskom fakultetu, studenti akademsku godinu plaćaju 3000 KM.

Na građevinskom fakultetu cijene akademske godine kreću se od 1500 KM do 3000 KM, ovisno o studiju.

Za studij strojarstva i računarstva studenti plaćaju 1600 KM, dok studenti elektrotehnike plaćaju 2000 KM po akademskoj godini.

Akademska godina na Agronomskom i prehrambenom tehnološkom fakultetu Mostar košta od 700 do 1000 KM, ovisno o studiju, dok cijena godine na Akademiji likovnih umjetnosti iznosi 850 KM.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka i o upisu studenata u prvu godinu preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2021./2022. godine.

Kada je riječ o provedbi izbora i reizbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja na Sveučilištu u Mostaru izabran je jedan redoviti profesor, tri izvanredna profesora, pet docenata, tri viša asistenata te 13 asistenata.

Kopirati
Drag cursor here to close