Osnovne i srednje škole

Udžbenici na području HBŽ ostaju isti i za iduću godinu

Udžbenici i priručnici koji su odabrani od strane stručnih aktiva i odobreni od resornog ministarstva za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2021./2022. godinu, ostaju u uporabi za školsku 2022./2023.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 03. 2022. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije (HBŽ), Vlada HBŽ-a je na sjednici, održanoj u ponedjeljak donijela odluku o uporabi udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama.

Ovom odlukom udžbenici i priručnici koji su odabrani od strane stručnih aktiva i odobreni od resornog ministarstva za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2021./2022. godinu, ostaju u uporabi za školsku 2022./2023. godinu, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Razmatran je i utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojega je Vlada uputila u Skupštinu HBŽ na daljnje postupanje.

Nakon razmatranja, Vlada je primila k znanju izvješće o stanju Turističke zajednice Hercegbosanske županije, uz zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije da u roku, ne duljem od 20 dana, sačini informaciju koju će Vlada na jednoj od idućih sjednica razmatrati kao inicijativu za ponovno formiranje Turističke zajednice HBŽ-a.

Također, Vlada je na današnjoj sjednici primila k znanju i Izvješće o realizaciji Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama – vodoprivreda" utvrđenih županijskim proračunom za razdoblje 2014. do 2021. godine.

U dijelu sjednice donesena je odluka kojom se daje suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ za nabavu dva motorna vozila za potrebe Uprave policije i prikolice za prijevoz čamca - glisera, sukladno Planu javnih nabava u MUP-u za 2022. godinu u iznosu od 100.000 KM.

Vlada HBŽ-a dala je suglasnost za provedbu javne nabave roba u Ministarstvu znanosti prosvjete, kulture i športa HBŽ u iznosu od 20.000 KM.

U Proračunu HBŽ-a za 2022. godinu pri Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa "Nabava opreme - uredske“ planirana su sredstva u iznosu od 20.000 KM, dobivena od donacije Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, a planirana su za provedbu projekata iz oblasti "Podrška programima razvijanja funkcionalnih znanja i vještina djece predškolskog uzrasta i učenika javnih osnovnih i javnih srednjih škola“.

Ugovorom s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti planirana su novčana sredstva u iznosu od 20.000 KM za javnu nabavu u tri obrazovne ustanove, Dječjem vrtiću "Pčelice" iz Livna, OŠ "Glamoč" i OŠ "Ivan Mažuranić" iz Tomislavgrada.

Vlada je razmatrala i prihvatila inicijativu Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ za donošenje uredbe o službenoj iskaznici i znački, te izradi iste.

Kopirati
Drag cursor here to close