220 MALIŠANA DIO PROJEKTA

Učionica u kutiji - Sretni i sigurni kod kuće

EDUS mališani nisu odmarali tijekom pandemije, vrijedno su i kontinuirano pratili Online zabavno – edukativne aktivnosti za rad kod kuće koje su edukatori realizirali putem Facebooka, te su iste bile otvorene za svu djecu širom svijeta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 06. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EDUS mališani nisu odmarali tijekom pandemije, vrijedno su i kontinuirano pratili Online zabavno – edukativne aktivnosti  za rad kod kuće koje su edukatori realizirali putem Facebooka, te su iste bile otvorene za svu djecu širom svijeta.

I to nije sve, EDUS je pokrenuo i projekat „Učionica u kutiji - Sretni i sigurni kod kuće“ koji još uvijek traje. Ovaj projekt podrazumijeva virtualne edukacije, te učionice u kutiji za djecu s poteškoćama u razvoju uzrasta od dvije do osam godina, ali i za njihove roditelje.

Svakodnevno se šalju materijali i edukativni video linkovi za 220 mališana širom Bosne i Hercegovine. “Učionica u kutiji” sadrži sve didaktički materijale prilagođen nivou funkcioniranja svakog mališana, tako da sadržaj kutije nije isti, već je individualiziran za svako dijete, kao i programi koje mališani dobivaju.

Radni tjedan počinju sa “Pričom sedmice” za koju se vežu dalje lekcije, aktivnosti i tematski radni listovi koji su diferencirano dizajnirani  prema nivoima funkcioniranja.

Pored zabavno – kreativnih aktivnosti petak je rezerviran i za online konsultacije sa roditeljima. Riječ je o 1:1 online konsultacijama sa edukatorima. Gdje roditelji imaju priliku da diskutiraju o svemu što rade tijekom tjedna, postave pitanja, riješe nedoumice i dobiju savjete kako da bolje i uspješnije primijene neke od prikazanih taktika u lekcijama i aktivnostima.

Radni tjedan, od ponedjeljka do petka podrazumijeva aktivnosti za stimulaciju svih pet razvojnih oblasti. Ovaj tempo edukativnog programa za rad kod kuće sa roditeljima nastaviti će se tijekom cijelog ljeta.

''Želja nam je pomoći prvenstveno mališanima koji još od rujna 2019. čekaju na program i mališanima koji od prosinca nemaju edukativne programe kako je program sa VN prekinut'', istaknuto je.

''Veliko je zadovoljstvo vidjeti radost i postignuća koja ostvaruju naši mališani u radu sa svojim roditeljima, prateći projekt “Učionica u kutiji”. Neizmjerno smo sretni što smo dio tog procesa. Ovim projektom EDUS nastavlja pomagati i pružati vanrednu podršku djeci sa poteškoćama u razvoju, kojoj i dalje nije osigurana obrazovna podrška. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo Kahane Foundation, Fondu Otvoreno Društvo BiH, te LDS Charities za nesebičnu podršku, te mnogim drugim koji su nas podržali ovih proteklih mjeseci'', rekla je Nirvana Pištoljević, izvršna direktorica EDUS-a.

Pred EDUS-om se nalaze veoma uzbudljivi mjeseci. Marljivo za sve mališane pripremaju nove sjajne aktivnosti. Ljetna škola će biti pravi šlag na tortu, obzirom da su ove godine uspjeli osigurati predivnu lokaciju, Historijski muzej Bosne i Hercegocine.

Kopirati
Drag cursor here to close