MELAdetect

'Učimo o melanomu kože' na Medicinskom fakultetu u Mostaru

Provedbom projekta MELAdetect pridonosi se prevenciji melanoma kože, sluznica i oka, poboljšanju rane dijagnoze melanoma, informiranju i podizanju svijesti o melanomu kože, sluznica i oka, informiranju i podizanju svijesti o novim terapijskim mogućno
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 06. 2018. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Živimo u Mediteranskom području koje je bogato suncem i na taj način povećana je mogućnost razvoja melanoma kože te je to ono što je nas privuklo ovim projektima i zato smo ušli u tu suradnju'', rekao je to za Bljesak.info dr. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta uoči 1. ciklus radionica 'Epidemiologija' namijenjenim zdravstvenim djelatnicima, studentima odsjeka za zdravstvene studije te nezdravstvenim djelatnicima u sklopu Interreg IPA CBC  projekta MELAdetect.

Teme koje će biti predstavljene na ovoj radionici jesu 'Epidemiologija melanoma kože' i 'Epidemiologija melanoma oka i sluznica' te 'Epidemiologija melanoma kože: kako prepoznati melanom kože'. Radionice će voditi stručnjakinje s iskustvom u području dijagnostike i terapije melanoma kože, sluznica i oka prof. dr. sc. Dubravka Šimić sa Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i prof. dr.sc. Suzana Konjevoda, sa Sveučilišta u Zadru.

''Bitno nam je da proširimo znanja i zdravstvenim radnicima koji nisu u tom svakodnevno a i prema nezdravstveni radnicima koje imaju bilo kakav kontakt s mogućnošću da mogu prepoznati ovakav tip malignih tumora, koji su jako neugodni. Želim istaknuti ono što je bitno a to je da ako na vrijeme otkrijemo ovakve tumore kirurški je velika mogućnost izlječenja do čak 95 posto, dok u suprotnom, odnosno ako ih ne prepoznamo, mogućnost izlječenja je gotovo nikakva'', naglasio je Bevanda.

Provedbom projekta MELAdetect pridonosi se prevenciji melanoma kože, sluznica i oka, poboljšanju rane dijagnoze melanoma, informiranju i podizanju svijesti o melanomu kože, sluznica i oka, informiranju i podizanju svijesti o novim terapijskim mogućnostima kod melanoma te o mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama i razmjeni iskustava u prekograničnom području.

Kopirati
Drag cursor here to close