Srednja građevinska škola

Učenici iz Mostara na regionalnoj razmjeni u Novom Sadu

Tijekom sedmodnevnog boravka u prelijepom vojvođanskom gradu, učenici su dobili priliku da upoznaju njegovu kulturu i povijest, ali i da učvrste prijateljstvo s Gimnazijom Tvrđava, koja im je bila domaćin.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 10. 2023. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu RYCO projekta Superschools deset mladića i djevojaka JU Srednje građevinske škole Mostar, iz drugih, trećih i četvrtih razreda - prethodnih dana boravili su na sedmodnevnoj učeničkoj razmjeni u Novom Sadu. Oni su bili smješteni kod obiteljima svojih kolega, a u Novi Sad su otišli u pratnji pedagogice Elme Špago i profesorice Sabine Maslo.

Tijekom sedmodnevnog boravka u ovom prelijepom vojvođanskom gradu, dobili su priliku da upoznaju njegovu kulturu i povijest, ali i da učvrste prijateljstvo s Gimnazijom Tvrđava, koja im je bila domaćin.

Mostarski učenici su uz pomoć turističkog vodiča saznali mnogo toga o znamenitostima Novog Sada, posjetili Petrovaradinsku tvrđavu, kao i dokumentarno-umjetničku izložbu o životu i djelu Mileve Marić Einstein, obišli obližnje Sremske Karlovce, igrali sportske igre na najljepšim plažama na Dunavu, okušali se u glumačkim aktivnostima, radili na audio-vodiču kojeg će uskoro predstaviti i najvažnije od svega - upoznali nove prijatelje.

''Posebno smo sretni zbog svih prijateljstava koja su se rodila za vrijeme ovih razmjena, i jednako toliko ponosni na naše učenike, koji gdje god da kroče, predstave Građevinsku školu i cijeli grad u najboljem mogućem svjetlu'', kazali su iz ove mostarske škole.

Kopirati
Drag cursor here to close