Odgoj i obrazovanje

U RS reforma predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja

U reformu obrazovanja treba biti uključena cjelokupna stručna javnost i da svi daju svoj doprinos
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 06. 2019. u 17:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Natalija Trivić razgovarala je danas sa šefom Ureda misije OEBS-a u Banjoj Luci Dmitrijem Jordanidijem o unapređenju suradnje u obrazovanju.

Pojasnila je da je plan Ministarstva da do kraja lipnja formira stručne timove za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja, koji će raditi na reviziji a potom i razvoju nastavnih planova i programa.

''Smatram da u reformu obrazovanja treba biti uključena cjelokupna stručna javnost i da svi daju svoj doprinos jer je razvoj obrazovnog sustava od posebne važnosti za RS'', istaknula je Trivić.

Paralelno s tim procesom, kako je dodala, planiran je proces digitalizacije nastavnih sadržaja i dio udžbenika će biti dostupan učenicima u digitalnoj formi, čime će se smanjiti i težina đačke torbe, piriopćeno je iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kuture.

Predstavnici OEBS-a upoznali su Trivić s aktualnim projektom koji okuplja eksperte iz regije sa zadatkom da daju okvir i smjernice za provođenje kurikularne reforme u BiH a što bi svakako bilo od pomoći u predstojećoj reformi obrazovanja u RS.

Na sastanku je istaknuto da će rezultati PISA testiranja, koji se očekuju 3. prosinca ove godine, biti određeni pokazatelj nivoa znanja učenika, ali i smjernica u kom pravcu treba da idu reforme u obrazovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close