Novi materijali za novi svijet

U Mostaru predavanje održao hrvatski fizičar Neven Barišić

Hrvatski fizičar prof.dr.sc. Neven Barišić održao je danas u Mostaru predavanje na temu "Novi materijali za novi svijet"
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 03. 2019. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski fizičar prof.dr.sc. Neven Barišić održao je danas u Mostaru predavanje na temu "Novi materijali za novi svijet". Predavanje je održano na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, u sklopu projekta ScienceSquared. 

Projekt kroz europsku komunikacijsku kampanju korištenjem popularnih znanstvenih tema promiče znanstvena istraživanja koja financira Europsko istraživačko vijeće (ERC) te mogući utjecaj koji ta istraživanja mogu imati na društvo. 

Neven Barišić, izvanredni profesor na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno- atematičkog fakulteta u Zagrebu te na Institute of Solid State Physics, Technische Universität Wien u Beču, u kratkim crtama opisao je važnost tehnologija i materijala za razvoj društva, kao i ulogu fizičara u tom razvoju.

Prof. Barišić je predstavio svoje najnovije rezultate u visokotemperaturnoj supravodljivosti, dobivene u okviru ERC projekta ''TheONE'' kojega također financira Europsko istraživačko vijeće.  

Kopirati
Drag cursor here to close