Ius versus Iustitiam

U Mostaru održano drugo državno natjecanje u simuliranom suđenju

Na natjecanju su sudjelovali studenti pravnih fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta "Džemal Bijedić", Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Tuzli.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 06. 2023. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u razdoblju od 5. do 7. lipnja 2023. godine održano je II. državno natjecanje u simuliranom suđenju pred Europskim sudom za ljudska prava "Ius versus Iustitiam".

Na svečanom otvorenju finala nazočne su pozdravili doc. dr. sc. Zlatko Brkić, prodekan za nastavu i studentska pitanja Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Vesna Kazazić, pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru, Sanela Gorušanović-Butigan, potpredsjednica Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH te Halisa Skopljak, savjetnica za pravna pitanja Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Natjecanje je održano u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine i Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Na natjecanju su sudjelovali studenti pravnih fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta "Džemal Bijedić", Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Tuzli.

Natjecanje se odvijalo u dvije faze: izrada pisanih podnesaka i završni usmeni turnir pred sudačkim vijećima koja su činili:

Zlatko M. Knežević, potpredsjednik Ustavnog suda BiH, Sanela Gorušanović-Butigan, potpredsjednica Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH, Šaban Maksumić, sudac Suda BiH, Vesna Jesenković, sutkinja Suda BiH, Monika Mijić, v.d. zastupnice Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava, Katica Artuković, predsjednica Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, Ankica Čuljak, predsjednica Općinskog suda u Ljubuškom, Darko Pavlovski, stručnjak ispred Misije OSCE-a, Boris Topić, stručnjak ispred Misije OSCE-a, Franjo Dragičević, viši pravni savjetnik Ustavnog suda BiH, Matteo Gadžić, odvjetnik i Romana De Vriendt, međunarodna pravna savjetnica Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH.

Pobjednik natjecanja je tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close