Škola mentalne artimetike

U Mostar stigao Malac genijalac

Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 09. 2017. u 14:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je dobio prvi obrazovni centar pod nazivom 'Malac genijalac', a glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina je presijecanjem vrpce otvorila prostorije tog centra koji se nalazi u Kosači.

Kako je rekao regionalni koordinator projekta Miroslav Samardžić ovo je 70. centar koji će okupljati djecu iz cijelog Mostara i okoline.

Škola mentalne artimetike 'Malac genijalac' radi prema patentiranom programu 'Menar' mentalne aritmetike. To je jedinstveni program u BiH koji potječe iz istočne Azije i dugi niz godina je u upotrebi u više od 50 zemalja svijeta.

Škola 'Malac genijalac' ne pruža samo mogućnost poboljšanja matematičkih sposobnosti djeteta, već i trajnog razvitka sljedećih vještina i sposobnosti: brzo računanje, izuzetna koncetracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i susretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena osjetila vida, sluha i dodira, povećanu kreativnost, poboljšanu maštu i sposobnost vizualizacije.

Program je namijenjen djeci od četiri do 12 godina, te su već nakon ceremonije otvaranja podijeljeni u grupe koje vode iskusni učitelji i nastavnici, te drugo stručno osoblje.

Ovom prilikom Samardžić je Komadini uručio tri stipendije koje će po izboru službe Grada Mostara dobiti troje djece s područja grada na Neretvi. Zainteresirani svoju djecu mogu prijaviti putem telefona 063611411, a više informacija o školi može se saznati na stranici malacgenijalac.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close