Edina Čomić

U jednom trenutku smo bili u potpunosti odsječeni od učenika

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana preporuka o statusu učitelja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 10. 2021. u 14:55 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postaje sve teže raditi u obrazovanju. Pred nas su postavljeni novi izazovi, novi uvjeti, pogotovo otkako je počela pandemija'', rekla je na sjednici Skupštine Sindikata srednjeg obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH u povodu Svjetskog dana učitelja Edina Čomić, predsjednica Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture HNK.

''Ne treba se nas sjetiti samo na današnji dan, to nije dovoljno jer treba dugoročno ulaganje u obrazovanje da bi kvaliteta bila bolja. Korona i pandemija su pokazali na pravi način da neulaganjem u edukaciju, moderan način izvođenja nastave, pokaže da sve to pada u vodu kada dođe ovakva situacija'', pojasnila je Čomić.

Prema njenim riječima, tijekom pandemije su se susretali sa različitim problemima.

"Prvo nedostatak znanja, pogotovo kod starijih kolega, kada je u pitanju tehnologija. U jednom trenutku smo bili u potpunosti odsječeni od učenika i škola", kazala je Čomić.

Dotakla se rada s djecom nekada i sada.

"Sve je bilo drugačije. Drugačija su bila i djeca i roditelji. Očekivanja su velika od roditelja i djece, a mislim da je ulaganje u ono što oni trebaju postići puno manje nego što je bilo prije. U tome je problem", dodala je Čomić.

Inače, Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana preporuka o statusu učitelja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close