Centar ''Fortis''

U Jablanici održana škola digitalne fotografije za mlade

Na radionicama mladi su tijekom škole naučili o tehnikama snimanja fotoaparatom, korištenju web stranicama, usavršavanju postojećeg znanja iz ove oblasti, ističući svoje umjetničke sposobnosti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 02. 2018. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi u općini Jablanica, njih nešto manje od 3.000, nemaju puno prilike sudjelovati u radionicama tipa digitalne fotografije. U sklopu nastavka projekta ''Razglednica'' - Škola digitalne fotografije za mlade, održane su besplatne radionice za mlade u prostorijama Centra ''Fortis'' u Jablanici.

Na radionicama mladi su tijekom škole naučili o tehnikama snimanja fotoaparatom, korištenju web stranicama, usavršavanju postojećeg znanja iz ove oblasti, ističući svoje umjetničke sposobnosti. Projekt nastaje iz potrebe mladih za kreativnim vidom provođenja slobodnog vremena i nedostatka sličnih programa u lokalnoj sredini za koju se program realizira.

Edukacija je bila usmjerena na tehnikama snimanja fotoaparatom, na pravilnom držanju fotoaparata, na osvjetljenju, fokusiranju središnjom točkom, White balanceu, korištenju histograma s praktičnim vježbama.

Izrađena je nova platforma - web stranica za sudionike na kojoj su predstavljene razglednice sudionika sastavljene od kreacija sudionika. Razglednice su besplatne i mogu se pronaći kako na novoj platformi tako i u prostorijama Centra ''Fortis''.

Budući da BiH teži ulasku u Europsku uniju, potrebno je i da u području
obrazovanja mladih ispuni određene kriterije dane u konvencijama EU i strategijama EU. Kako bi mladi izgradili sebe kao ličnosti koje će sutra doprinositi cjelokupnom društvu, korisno je, ako ne i neophodno, da mladi provode korisno svoje slobodno vrijeme. Kroz korisno iskorišteno slobodno vrijeme mladi dolaze do novih znanja, vještina i kontakata koje mogu iskoristiti za vlastiti napredak.

Projekt je podržan od Federalnog ministarstva kulture i športa, Mreže za izgradnju mira te Vijeća mladih općine Jablanica.

Radionicu organizira Međunarodni centar za djecu i mlade ''Fortis'' iz Jablanice, a predavači radionica bili su Džejla Beganović i Alik Lončar.

Bljesak.info je medijski partner projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close