Škola koja život znači

Tri učenika na nastavi u mjestu Idbar kod Konjica

higijeničarka u hladnim danima, najčešće između listopada i ožujkasvake godine mora otključati školu dosta ranije, naložiti vatru kako bi nastava mogla početi tačno u 8 sati u zagrijanoj prostoriji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 31. 03. 2023. u 09:28 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Selmu Omerović, učenicu petog, Rijada Ćosića, učenika trećeg, i Sajru Subašić, učenicu drugog razreda Područne škole Idbar, u istoimenom mjestu oko pet kilometara udaljenom od Čelebića, odnosno oko 13 kilometara od Konjica nastava u odnosu na učenike u gradskim sredinama počinje na drugačiji način.

Umjesto svako u svoju, Selma, Rijad i Sajra sjedaju u istu učionicu i zajedno pohađaju nastavu, jer su njih troje jedini učenici Područne škole Idbar.

Iako Selma sljedeće školske godine prelazi u centralnu, Osnovnu školu Čelebiće, Područna škola Idbar ostat će da funkcionira, jer bi u prvi razred trebao biti upisan novi učenik, pa će škola opet imati - tri učenika.

Opstanak škole je veoma važan za mjesto Idbar, koje je po posljednjem popisu stanovništva 2013. godine imalo 235 stanovnika, jer za njega naprosto znači - život.

Specifičnost ove škole je i u tome što higijeničarka u hladnim danima, najčešće između listopada i ožujkasvake godine mora otključati školu dosta ranije, naložiti vatru kako bi nastava mogla početi tačno u 8 sati u zagrijanoj prostoriji. S obzirom da je proteklih dana bilo hladno, te da su temperature bile u minusu u Područnoj školi Idbar ekipa Anadolije zatekla je vatru koja gori u peći tijekom odvijanja nastave.

Kopirati
Drag cursor here to close