"Slobodni glasovi"

Trening i plaćena novinarska praksa na portalu Bljesak

Uvodni trening traje pet dana, od 29. listopada do 2. studenog 2018. godine. Trening će se održati u Sarajevu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 09. 2018. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija za razvoj medija i civilnog društva Mediacentar poziva studente i studentice završnih godina žurnalistike i komunikologije iz BiH, kao i mlade novinare i novinarke sa ne više od tri godine radnog iskustva, da se prijave na edukativni program o digitalnoj medijskoj produkciji ''Slobodni glasovi''.

Uvodni trening traje pet dana, od 29. listopada do 2. studenog 2018. godine. Trening će se održati u Sarajevu.

Praksa na partnerskim medijima – Centar za istraživačko novinarstvo (Sarajevo), Radio Slobodna Europa (Sarajevo), Nezavisne.com (Banja Luka) i Bljesak.info (Mostar) traje ukupno tri tjedna, od 5. do 23. studenog 2018.

Prisustvo na svim fazama programa (trening i praksa) je obvezno.

Trening obuhvaća sljedeće module: Osnove medijskog izvještavanja, Pretraga podataka online i fact checking, Data novinarstvo, Vizualizacija statističkih i drugih podataka, Digitalna fotoprodukcija, Mobilna videoprodukcija te Promocija novinarskog sadržaja na društvenim mrežama.

Trenerski tim se sastoji od iskusnih novinara, urednika i medijskih i informacionih eksperata. Metodologija treninga je interaktivna i praktična, kako bi se sudionici što bolje pripremili za praksu na partnerskim portalima. Tijekom treninga, polaznici će, samostalno ili u timu, raditi na definiranju tema na kojima će raditi tijekom prakse.

Na svakom od partnerskih medija, polaznici će u suradnji s mentorima iz redakcije u kojoj se obavlja praksa, raditi na definiranju i razvoju svojih priča.

Praksa traje tri tjedna (5.11. – 23.11.2018.) i prisustvo na njoj je obvezno tijekom cijelog perioda.

Opširnije o uvjetima poziva

Kopirati
Drag cursor here to close