Nagrađeni najbolji studenti

Sveučilište u Mostaru: Imamo kvalitetne i ozbiljne studente

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako Sveučilište ovaj tjedan obilježava Dane Sveučilišta, te da su ovaj put izdvojili jedan dan koji će biti posvećen studentima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 12. 2018. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U sklopu Dana Sveučilišta u Mostaru (SUM), u utorak je obilježen Dan Studentskog zbora SUM-a te su uručene Rektorove nagrade najboljim studentima.

Marko Džoić, sada već bivši predsjednik Studentskog zbora u Mostaru kaže da će se danas biti dodijeljene plakete i priznanja institucijama i osobama koje su se istaknule u njegova protekla dva mandata.

''Uvjeren sam da će idući saziv napraviti još više, danas imamo okupljanje svih bivših predsjednika Studentskog zbora i nadamo se da ćemo pokrenuti alumni klub kako bi i kada završimo fakultet mogli pomagati Sveučilištu'', rekao je Džoić.

Novoizabrani predsjednik Marijan Tustonja kaže kako mu je želja ići stopama proteklog saziva Studentskog zbora, te mu je prioritet baviti se najboljim interesima studenata.

Foto: Bljesak.info / Obraćanje predsjednika Studentskog zbora Marijana Tustonje

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić istaknuo je kako je ovo prvi put da je dizajniran jedan dan koji je posvećen studentima.

 "Studentski zbor danas je imao konstruiranje novog saziva i sretni smo zbog njih da su sve stvari posložili u skladu s pravilima. Dobili smo nove članove Senata i nadam se da ćemo dobro surađivati s novim vodstvom Studentskoga zbora kao što smo do sada surađivali sa starim vodstvom", kazao je rektor Tomić.

Foto: Bljesak.info / Obraćanje rektora Sveučilišta Zorana Tomića

''Ono na što smo posebno ponosni je da ćemo promovirat najbolje studente i dodijeliti im rektorove nagrade. Ove godine smo proširili broj dobitnika, ove godine je bilo toliko izvrsnih studenata i ponosni smo da ćemo ove godine podijeliti 35 rektorovih nagrada. To je 35 simbola Sveučilišta i društva i na njima je da afirmiraju Sveučilište i društvene zajednice u koje će doći i organizacije i institucije u kojima će raditi'', rekao je rektor.

Foto: Bljesak.info / Dodjela rektorove nagrade
Foto: Bljesak.info / Dodjela rektorove nagrade

''To dokazuje da ima kvalitete i da imamo ozbiljne studente koji mogu usvojiti najbolja znanja ne samo iz bh znanstvenog i obrazovnog prostora nego i iz svjetskog. To još jednom potvrđuje da ovo Sveučilište, ovaj narod i narodi BiH imaju perspektivu da se izražava na najbolji način kroz znanje i perspektivu'', zaključio je Tomić.

Foto: Bljesak.info / Dodjela zahvalnice Nini Gvozdiću
Foto: Bljesak.info / Dodjela zahvalnice Vladi HNŽ
Foto: Bljesak.info / Dodjela rektorove nagrade

Pomoćnica rektora za nastavu studente i pravna pitanja SUM-a Vesna Kazazić istaknula je kako je ovo jedan od najboljih saziva Studentskog zbora otkad postoji, te da su to dokazali pisanjem pravnih akata, sudjelovanjem u tematskoj nastavi o nastavnom programu te iniciranjem brojnih prijedloga u oblasti kulture i sporta, priopćio je Ured za odnose s javnošću SUM-a.

Program Dana Sveučilišta:

Utorak, 4. prosinca

12:00 sati – Dan Studentskog zbora SUM-a, Uručenje Rektorove nagrade studentima u Amfiteatru Sokrat Filozofskog fakulteta

Srijeda, 5. prosinca,

11:00 sati – Dodjela plaketa i povelja pojedincima i institucijama koje su doprinijele radu Sveučilišta u Mostaru u Amfiteatru Građevinskog fakulteta

Četvrtak, 6. prosinca,

11:00 sati – Promocija doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru u Amfiteatru Medicinskog fakulteta

Petak, 7. prosinca,

11:00 sati – Svečana sjednica Senata u Hotelu Mepas (dvorana Queen)

Kopirati
Drag cursor here to close