Čestitke

Promocija 649 diplomanata: 'Čuvajte dostojanstvo profesije i budite dobri ljudi'

Promocija diplomanata održana je u Sportskoj dvorani USRC 'Midhat Hujdur – Hujka', a ovom prilikom diplome je dobilo 538 studenata koji su završili prvi ciklus
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 02. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budite ponosni na sebe i svoj uspjeh, jer završetkom studija vi ulazite u jedan potpuno novi svijet. Svijet koji je u ovom trenutku opterećen mnogim nedoumicama i izazovima. Vi ste generacija koja može napraviti značajna ostvarenja za BiH društvo. Čuvajte dostojanstvo svoje profesije, i svoje djelovanje usmjerite ka dobru. Budite dobri ljudi!'', poručio je to Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta 'Džemal Bijedić' na promociji koja je u subotu 9. Vljače održana u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Svečana dodjela diploma Univerziteta 

Promocija diplomanata održana je u Sportskoj dvorani USRC 'Midhat Hujdur – Hujka', a ovom prilikom diplome je dobilo 538 studenata koji su završili prvi ciklus, dok je 111 studenata koji su završili drugi ciklus studija dobilo diplome magistara struke.

Foto: Bljesak.info / Svečana dodjela diploma Univerziteta 

Rektor mostarskog Univerziteta prof. dr. Elvir Zlomušica čestitao je diplomantima i njihovim obiteljima na postignutom uspjehu te poručio kako su u vremenu koje dolazi očekivanja i zahtjevi društva u odnosu na akademske institucije u BiH sve veći.

Foto: Bljesak.info / Svečana dodjela diploma Univerziteta 

''Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru ovih dana nizom manifestacija obilježava 42. godinu od osnivanja. Ovo danas je svakako je najvažnija i najveća manifestacija u godini. Promociju svih diplomanata na Univerzitetu održajemo zajedno. Tako želimo da simboliziramo jedinstvo i snagu fakulteta. Ove godine promoviramo 649 diplomanata koji su svoji diplomu stekli u prošloj godini. 538 naših studenata će dobiti diplomu nakon završenog prvog ciklusa, dok će 111 studenata koji su završili drugi ciklus studija dobiti diplome magistara struke'', istaknuo je mostarski rektor.

Foto: Bljesak.info / Svečana dodjela diploma Univerziteta 

U povodu 42. godišnjice na Univerzitetu će i sljedećih dana biti upriličen niz manifestacija, pa će tako u ponedjeljak, 11. veljače, biti upriličen prijem umirovljenih zaposlenika Univerziteta, dok su četvrtak, 14. veljače i petak, 15. veljače rezervirani za Svečanu akademiju Univerziteta, odnosno promociju “Zbornika radova Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti”.

Foto: Bljesak.info / Svečana dodjela diploma Univerziteta 

 

Kopirati
Drag cursor here to close