Stručni ispiti iz oblasti rudarstva i geologije vrijedit će u Federaciji

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 49. mjesto na novoj FIFA rang listi najboljih svjetskih reprezentacija, objavljenoj danas.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 02. 2020. u 16:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH na sjednici u Mostaru usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na Sporazum između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske o uzajamnom prihvaćanju uvjerenja o položenim stručnim ispitima u oblasti rudarstva i geologije, te za njegovo potpisivanje ovlastila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije.

Ovo je učinjeno nakon što je Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije dostavljena informacija da gospodarska društva koja se bave djelatnostima iz oblasti rudarstva i geologije imaju problem na terenu zbog uvjerenja o položenim stručnim ispitima u oblasti rudarstva i geologije za uposlenike gospodarskih društava koji izvode djelatnost na teritoriji Federacije BiH, a stručni ispit su položili u Republici Srpskoj, kao i obrnuto.

S tim u vezi, javila se potreba za uređenjem pitanja priznavanja ovih ispita na području FBiH i RS. U entitetskim propisima nije regulirano pitanje priznanja, prihvaćanja ili važenja stručnog ispita na teritoriji drugog entiteta, zbog čega gospodarska društva koja se bave rudarstvom i geologijom imaju probleme, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close