VIDEO

STEM Games: Mostarski student dio tima koji je osvojio prvo mjesto

Tema projekta bh. studenata bila je reciklaža otpada, konkretno reciklaža elektroničkog otpada korištenjem mehaničkih postupaka.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 05. 2024. u 14:11 Bljesak.info
FSRE | Ivan Radojević - Prezentacija projekta Engineering arena na STEM Gamesu u Umagu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Radojević, student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru zajedno s kolegama Emirom Agovićem, Farisem Dautovićem i Tarikom Mujkićem s Univerziteta u Sarajevu osvojio je prvo mjesto u disciplini Engineering Arena na natjecanju STEM Games.

Naime, STEM Games je jedno od najvećih studentskih natjecanja koje okuplja veliki broj fakulteta iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), dok je Engineering Arena natjecanje u kojem timovi rade na inženjerskim projektima s ciljem rješavanja stvarnih problema.

Tema projekta bh. studenata bila je reciklaža otpada, konkretno reciklaža elektroničkog otpada korištenjem mehaničkih postupaka.

Natjecanje je trajalo nekoliko dana i obično uključuje različite faze, poput dizajniranja, izrade prototipa i prezentiranja projekta.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su čak 23 fakulteta. A ono što je istaknulo domaće studente uje kreativnost, timski rad i inovativnost.

Sudionici su se natjecali u raznim disciplinama, uključujući matematiku, fiziku, računarstvo, elektrotehniku, biologiju, kemiju i inženjering.

Ono što STEM Games čini posebnim je njegova multidisciplinarnost i interaktivni pristup učenju i timskom radu.

Kopirati
Drag cursor here to close