Ekonomija i biznis

Srednjoškolac pomeo konkurenciju na Cambridgeu

Zlatne medalje dobio je i na testu znanja i u kategoriji Team Spirit Challenge, takozvanom grupnom odgovaranju na raznovrsna pitanja, dok je srebrnu medalju osvojio iz pisanja eseja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 07. 2019. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eldin Aleta, učenik Richmond Park Secondary School Sarajevo osvojio je dvije zlatke i dvije srebrne medalje na međunarodnom Owlypia natjecanju u kategoriji ekonomija i biznis.

''Zlatne medalje sam dobio i na testu znanja i u kategoriji Team Spirit Challenge, takozvanom grupnom odgovaranju na raznovrsna pitanja, dok sam srebrnu medalju osvojio iz pisanja eseja. Kao ekipa smo osvojili srebro na debatama. Bio sam počašćen da vodim debatu pred punom salom za konferencije na Fitzwilliam Colledge u Cambridge'', kaže Aleta koji je bio jedan od najboljih debatera na natjecanjuu.

Foto: PR / Reprezentacija bh. pokazala je zavidno znanje na natjecanju

Owlypia je međunarodno natjecanje za učenike od 11 do 14 (Owlets) i od 15 do 18 godina (Owlys). Cilj natjecanja jeste da inspirira intelektualnu radoznalost u svakom mladom umu i ima centralnu temu svake godine. Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila kreativnost, a na globalnoj rundi u Cambridgeu bilo je blizu 200 sudionika. Owlypia kao takmičenje ima pet kategorija, a to su društvene studije, umjetnost i dizajn, književnost i kultura, nauka i tehnologija i ekonomija i biznis.

Kopirati
Drag cursor here to close