Županija Zapadnohercegovačka

Ravnateljima srednjih strukovnih škola uručena računalna oprema

Nabava računalne opreme posljednji je korak u okviru projekta "Digitalizacija obrazovnog sustava ŽZH – E škola".
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 08. 2021. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Računalna oprema svečano je uručena ravnateljima srednjih strukovnih škola Županije Zapadnohercegovačke u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke. 

Točnije 210 prijenosnih računala namijenjenih nastavnicima, 20 interaktivnih projektora (pametne ploče) i 12 klasičnih projektora za školske učionice.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, izrazio je zadovoljstvo što je projekt priveden kraju te oprema distribuirana prema krajnjim korisnicima.

Razvojni stručnjak pri UNDP u Bosni i Hercegovini Nasir Nalić pohvalio je ekspeditivnost članova projektnog tima te ukazao na to kako Županija Zapadnohercegovačka uspješno i brzo reagira na sve inicijative kada je u pitanju suradnja sa agencijama poput Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH i to ne samo u sektoru obrazovanja o kojem je sada riječ.

Nabava računalne opreme posljednji je korak u okviru projekta "Digitalizacija obrazovnog sustava ŽZH – E škola". 

Riječ je o sastavnom dijelu Akcijskog plana za provedbu strategije 2014-2020, odnosno Revidiranog akcijskog plana 2018-2020, a njime se stavlja naglasak na modele razvoja digitalnih obrazovnih sadržaja kao i na sam razvoj sadržaja, koji će nastavnicima omogućiti da iskoriste sve prednosti koje im pruža informatizacija za učinkovitije postizanje ishoda učenja kod svakog učenika.

Foto: PR / Ravnateljima srednjih strukovnih škola uručena računalna oprema

Ukupna sredstva projekta iznosila su 301.647,60 KM, od kojih je Županija Zapadnohercegovačka snosila 164.127,60 KM a iz fonda ILDP-a u BiH izdvojeno je 137.520,00 KM.

Iz Ministarstva ističu kako je u pandemijskim uvjetima, u kojima je enormno porastao
interes za kupovinu i potražnju računalne opreme i ostalih digitalnih pomagala, izazov
predstavljala i sama nabava navedene opreme te unatoč dugim i iscrpnim postupcima nabava, zadovoljni su što je oprema predviđena projektnim prijedlogom, nabavljena u inicijalnoj količini i kvaliteti.

Kopirati
Drag cursor here to close