STEM radionice

Srednja škola započinje s izradom elektroničkih projekata

Naglasak radionica je na nastavnicima koji se prijave da dio opreme koju će dobiti nakon završenih radionica primjene u nastavi informatike i tehničke kulture
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 01. 2021. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Srednja strukovna škola iz Livna započinje s izradom elektroničkih projekata

Edukacijski razvojni park Ho-Ruk zajedno sa Srednjom strukovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna organizira STEM radionice u sklopu projekta IoT - Internet of things.

Josip Maglica, profesor Srednje strukovne škole u Livnu i nositelj aktivnosti projekta, kaže kako je Internet of things tehnologija koja omogućava povezivanje tehničkih uređaja putem interneta kako bi se omogućila njihova međusobna interakcija i time postigla integracija u veći sustav ili "pametno" povezano korištenje uređaja.

"Glavni cilj projekta je izrada elektroničkih projekata kojima će se upravljati putem interneta tako da se mobilnom aplikacijom može upravljati uređajima koji su spojeni na Arduino ili pak očitavati stanje senzora koji su na njega spojeni te prikazivati njihove vrijednosti na aplikaciji", za Fenu je kazao Maglica.

Ističe da je projektom predviđeno desetak radionica koje će se sprovoditi u prostorijama livanjske srednje škole s ciljem da bi se, osim nastavnika informatike i tehničke kulture te učenika srednjih škola, zainteresirali učenici osmih i devetih razreda osnovne škole za moderne tehnologije koje su svugdje oko nas.

"Naglasak radionica je na nastavnicima koji se prijave da dio opreme koju će dobiti nakon završenih radionica primjene u nastavi informatike i tehničke kulture", kazao je Maglica.

Ovaj projekt se inače provodi uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, a kako kaže Maglica, ovo je samo još jedan u nizu projekata koje provodi Ho-ruk zajedno sa Srednjom strukovnom školom iz Livna.

Prijave za radionicu su otvorene do 16. siječnja, a kreću s radom 18. siječnja u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close