Asocijacija poduzetnika Hercegovine

Široki Brijeg: Učenicima osigurana praksa za rad na CNC strojevima

Dvadeset i šest učenika Srednje strukovne škole Široki Brijeg koji idu u 2. razred za CNC-operatere, započet će svoju praksu jedanput tjedno u jednom od četiri poduzeća u Širokom Brijegu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 12. 2018. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon niza uspješnih aktivnosti u Hercegovačko-neretvansko županiji na uvođenju prakse tijekom srednje stručnog obrazovanja, koje su se odvijale uz potporu Prilike Plus, Ministarstva obrazovanja HNŽ-a, te brojnih lokalnih partnera (srednje škole, roditelji, učenici, ravnatelji, profesori, Zavod za školstvo i Pedagoški zavod HNŽ-a), Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) uspjela je uspješno proširiti aktivnosti i na Županiju Zapadnohercegovačku.

''Ponosni smo što možemo reći kako smo inicijatori novih promjena u strukovnom obrazovanju ŽZH, koje se ne bi mogle odviti bez potpore i odobrenja Ministarstva obrazovanja ŽZH, Srednje strukovne škole Široki Brijeg na čelu s ravnateljicom, Pedagoškog zavoda ŽZH, profesora praktične nastave Srednje strukovne škole Široki Brijeg, te poduzetnicima Širokog Brijega s kojima je uspješno dogovorena suradnja i održavanje praktičnog dijela nastave učenika 2. razreda strukovne škole za zanimanje CNC-operatera'', navode iz APH-a.

Praksa tijekom školske godine, a ne samo tijekom odmora u poduzećima Širokog Brijega započet će početkom drugog polugodišta, 15. siječnja 2019.

Dvadeset i šest učenika Srednje strukovne škole Široki Brijeg koji idu u 2. razred za CNC-operatere, započet će svoju praksu jedanput tjedno u jednom od četiri poduzeća u Širokom Brijegu. Riječ je o poduzećima Feal d.o.o, Iform d.o.o., Soldo Metali d.o.o. i Pavković Paneli d.o.o..

Oni će od sljedeće godine omogućiti djeci upoznavanje svoju struku u realnom proizvodnom pogonu njihovih poduzeća. Nakon potpisanih tri-partnertnih ugovora za učenike se otvara mogućnost učenja na još jednoj razini koja će ih još bolje pripremiti za rad i nakon srednje škole.

''Ono što mi kao Asocijacija poduzetnika Hercegovine želimo je da svim našim poduzetnicima omogućimo radnu snagu na koju se oni mogu osloniti. Želimo biti inicijatori stvaranja generacija mladih ljudi koji su spremni učiti, raditi i ostati u našoj zemlji, jer vidimo kako postoje temelji i sad samo moramo pokrenuti sve u jednom pozitivnom smjeru'', stoji, između ostaloga, u priopćenju APH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close