Nastava se ne treba remetiti

Sindikat učitelja HNŽ: Škole nisu izvor zaraze

"Stava smo da se nastava ne treba remetiti, odnosno da učenici i dalje trebaju nastavu pohađati po modelu 18+, naročito imajući u vidu da su nam do kraja nastavne godine ostala 42 radna dana, a učenicima prvih i devetih razreda deset dana manje"
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 04. 2021. u 15:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako Krizni stožer vrati nastavu u skupine, oglušit ćemo se o njihovu preporuku te nastaviti dalje s kako-tako normalnom, redovitom nastavom i tražiti svoja prava sudskim putem, ako to situacija bude zahtijevala, a sve u najboljem interesu svih učenika, ističu iz Sindikata učitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na čelu s predsjednikom Slavkom Laušem.

"Dana 26. ožujka ove godine ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović poslao je dopis u kojem ponovno nalaže osnovnim školama da same procijene kako će izvoditi nastavu s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj se nalaze. S obzirom da ministar ponovno pere ruke od svega i ne želi preuzeti nikakvu odgovornost, premda je to njegova nadležnost, školstvo je opet dovedeno pred svršen čin te mora tražiti potporu u drugim instancama", navode iz Sindikata.

Dodaju kako im je drago da predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg razmišlja na posve drukčiji način te svojim aktivnostima i zalaganjem podržava da se nastava odvija kao i dosad, te da se nastavni proces odvija kako-tako nesmetano do svoga završetka.

Sindikat učitelja HNŽ-a naglašava da škole nisu izvor zaraze nego da je ona omogućena raznim izvanškolskim aktivnostima i nesmetanom fluktuacijom stanovništva unutar i izvan države.

"Stava smo da se nastava ne treba remetiti, odnosno da učenici i dalje trebaju nastavu pohađati po modelu 18+, naročito imajući u vidu da su nam do kraja nastavne godine ostala 42 radna dana, a učenicima prvih i devetih razreda deset dana manje", kazali su.

Traže od članova Kriznoga stožera da ne "treniraju strogoću" nad onima koji su najmanje krivi za ovu situaciju.

"Također, ako Krizni stožer vrati nastavu u skupine, naglašavamo da ćemo se oglušiti o njihovu preporuku te nastaviti dalje s redovitom nastavom i ako to situacija bude zahtijevala, tražiti svoja prava sudskim putem, a sve u najboljem interesu svih učenika, a naročito učenika prvih i devetih razreda", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close