SDBiH

Vrijeme je da se odluči što s nastavom

''Hoće li se, i pod kojim zdravstveno sigurnosnim mjerama nastava izvoditi na klasičan način u učionicama i amfitetrima ili će se izvoditi online?''
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 08. 2020. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manje od mjesec dana je do početka školske 2020-2021. godine u osnovnim i srednjim školama te univerzitetima Bosne i Hercegovine, a da se ne znaju uvjeti izvođenja nastavnih planova i programa, podsjećaju Socijaldemokrati BiH.

''Epidemija korona virusa nalaže organima parlamentarne i izvršne vlasti, posebno kriznim stožerima kantona i entiteta, zaduženim za borbu protiv korona virusa da prioritetno na dnevne redove stave razmatranje problema izvođenja nastave u posebno složenim zdravstvenim okolnostima korona virusa. Hoće li se, i pod kojim zdravstveno sigurnosnim mjerama nastava izvoditi na klasičan način u učionicama i amfitetrima ili će se izvoditi online? U oba slučaja su potrebna posebna financijska sredstva koja nisu planirana u proračunima entitetskih i kantonalnih vlada.

Zato, pozivamo skupštine i vlade entiteta i kantona da na posebnim vanrednim sjednicama pronađu dodatna sredstva za povećenje troškova nastavnog procesa u institucijama obrazovanja. Također, molimo zdravstvene radnike, liječnike, specijaliste epidemiologije i druge stručnjake da kriznim stožerima predlože zdravstveno sigurnosne mjere pod kojim može početi nova školska godina.

Naš apel odgovornim političkim, zdravstvenim i školskim vlastima upućujemo zbog golemog interesa roditelja, učenika i studenata da znaju pod kojim će uvjetima početi nova školska godina.

Ovaj prioritetni društveni problem, članovi Socijaldemokrata BiH će pokrenuti u svim organima zakonodavne i izvršne vlasti u kojima se nalaze'', poručeno je u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close