Dođite u Zagreb

Sajam karijera Hercegbosanske županije održan u Livnu

Zagrebački klub livanjskih studenata organizirao je u petak u Livnu sedmi po redu "Sajam karijera Hercegbosanske županije"
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 03. 2020. u 15:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Sajam karijera Hercegbosanske županije

Zagrebački klub livanjskih studenata organizirao je u petak u Livnu sedmi po redu "Sajam karijera Hercegbosanske županije" kako bi se maturanti srednjih škola HBŽ-a upoznali s mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis na pojedine fakultete.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) Petar Galić pozdravio je okupljene maturante te podsjetio kako je ovaj skup već tradicionalno druženje koje traje još od 2014. godine i koje služi svima za prikupljanje određenih informacija.

"Dragi maturanti pred vama je jedno novo životno razdoblje, a zahvaljujući vašim kolegama, studentima u Zagrebu imate priliku što spremnije i bolje ga dočekati jer je relativno blizu", kazao je ministar Galić te im poručio da odaberu ono što je za njih najbolje, a nakon što steknu određena znanja i vještine vrate se u svoj rodni grad i grade društvene promjene i povoljniju društvenu klimu kako bi HBŽ-e bila što ugodnije i bolje mjesto za življenje.

Predavanje o studentskim domovima, prehrani te sastavnicama Sveučilišta prezentirali su članovi Zagrebačkog kluba livanjskih studenata, a u prostorijama Srednje ekonomske škole u Livnu, Klub je i ove godine osigurao štandove za 30 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Na štandovima su predstavljeni fakulteti, te podijeljeni materijali i brošure.

Pored održanog Sajma karijera, u subotu, 7. ožujka, u prostorijama Opće gimnazije Livno, održat će se prezentacija i simulacija državne mature kako bi se maturantima što bolje približio pristup ispitu državne mature.

Kopirati
Drag cursor here to close