Neovisni sustav

RS želi zasebno sudjelovati u PISA istraživanju

"Stav Vlade RS je da se osigura sudjelovanje RS-a u spomenutim međunarodnim projektima u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima RS u oblasti obrazovanja'', priopćeno je.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 02. 2020. u 15:32 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske, entiteta u BiH, u petak je zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture da zajedno sa Republičkim pedagoškim zavodom planira sudjelovanje i pojavljivanje Republike Srpske kao neovisnog obrazovnog sustava u PISA testiranju 2024. godine.

Na današnjoj sjednici u Banjaluci Vlada RS je usvojila Informaciju o međunarodnim projektima – PISA (Program međunarodne procjene učeničkih postignuća), TIMSS (Međunarodno istraživanje trendova u znanju matematike i prirodnih nauka) i PIRLS (Međunarodno istraživanje razvoja čitateljske pismenosti).

"Stav Vlade RS je da se osigura sudjelovanje RS-a u spomenutim međunarodnim projektima u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima RS u oblasti obrazovanja. Zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture da sprovede ciklus PISA testiranja u 2021. godini, zajedno sa ostalim obrazovnim sustavima u BiH, s tim da odgojno-obrazovni sustav RS bude vidljiv na listi međunarodnih testiranja i u samom izvještaju koji predstavlja rezultate istraživanja. Sumarno prikazani rezultati za BiH ne mogu služiti obrazovnom sustavu RS kao ocjena uspješnosti, niti osnov za kreiranje razvoja", priopćeno je nakon sjednice Vlade RS.

 
Kopirati
Drag cursor here to close