Rektor Sveučilišta u Banja Luci podnio ostavku nakon prosvjeda studenata

Studenti su zauzeli u utorak zgradu Rektorata u tome gradu inzistirajući na zaustavljanju rastrošnosti te ispravljanju brojnih nepravdi prema studentima, među kojima su i ozbiljni prigovori na narušavanje autonomije, seksualno uznemiravanje ...
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 11. 2017. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektor Sveučilišta u Banja Luci Milan Mataruga podnio je u srijedu ostavku na tu poziciju nakon jučerašnjih prosvjeda studenata koji su zatražili ostavku vodstva sveučilišta te iznijeli brojne optužbe za nepravilnosti u toj visokoškolskoj ustanovi.

Iz Sveučilišta u Banja Luci kratko je pojašnjeno da je rektor podnio ostavku, no razlozi će biti sutra izneseni na konferenciji za novinare.

Predstavnici studentskih udruga jučer su privremeno zauzeli prostorije Rektorata sveučilišta izražavajući nezadovoljstvo stanjem na sveučilištu, te su nakon susreta s rektorom Matarugom zatražili njegovu ostavku ili da se pozabavi brojnim problemima.

“Vodstvo sveučilišta je u proteklih godinu dana ignoriralo studente koji stalno dolaze s problemima i zahtjevima. Nismo vidjeli spremnost sveučilišta da rješava te probleme i bili smo primorani na ovaj način pokazati svoje nezadovoljstvo", rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Sveučilišta u Banjaluci Željko Sladojević, prenosi Hina.

Studenti Sveučilišta u Banjoj Luci zauzeli su u utorak zgradu Rektorata u tome gradu inzistirajući na zaustavljanju rastrošnosti te ispravljanju brojnih nepravdi prema studentima, među kojima su i ozbiljni prigovori na narušavanje autonomije studentskog organiziranja, seksualno uznemiravanje i probleme plagiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close