Aktivizam u Jajcu

re:Generacija - bh učenici spremni pokrenuti promjene

Dijalog o aktivizmu u Jajcu održali sudionici USAID-ovog projekta re:Generacija
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 04. 2018. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici USAID-ovog projekta re:Generacija u ponedjeljak su u Jajcu održali dijalog o aktivizmu s članovima Vijeća učenika koji su prošle godine spriječili osnivanje još jedne škole koja ih je trebala razdvojiti na osnovu etničke pripadnosti.

"Uspjeli smo zaustaviti podjelu škole, ali naša borba nije gotova. Sada iza sebe imamo cijelu vojsku učenika istomišljenika koji su spremni pokrenuti promjene", poručili su Nikolas i Aida, učenici srednje strukovne škole iz Jajca.

Fenomen dvije škole pod jednim krovom jedan je od najvećih problema obrazovnog sustava u BiH, jer na direktan način pravi segregaciju učenika na osnovu njihove etničke pripadnosti, navodi se u priopćenju...

  / Uz podršku nastavnika i roditelja, jajački srednjoškolci su prošle godine uspjeli dobiti borbu protiv lokalnih vlasti i spriječiti osnivanje još jedne takve škole, pokazavši cijeloj zemlji da mladi mogu biti pokretači i nositelji pozitivnih promjena u BiH.

Osim razgovora sa učenicima, svoj posjet Jajcu Veleposlanici pomirenja su iskoristili i da porazgovaraju s načelnikom  Jajca Edinom Hozanom. Tema sastanka bila je trenutna situacija u ovoj općini i podrška koju donositelji odluka pružaju mladima.

 S istim ciljem uspostavljanja pomirenja i zajedništva, naročito među mlađim generacijama, AVeleposlanici pomirenja su danas razmijenili iskustva sa mladim Jajčanima te razgovarali o izazovima i savjetima za buduće inicijative i slične aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close