Agencija lokalne demokratije

Prijavite se na radionice multiperspektivnog prenošenja povijesti

Namjera projekta Balkan Kaleidoscope je skrenuti pozornost na važnost i vrijednost usmene tradicije, te na važnost promatranja povijesnih događaja iz više kutova, tzv. multiperspektivni pristup.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 02. 2018. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar poziva sve mlade od 15 – 30 godina starosti na sudjelovanje u radu edukativnih radionica na temu 'Multiperspektivnost u prenošenju povijesti' koje će se održati u Mostaru u sklopu projekta 'Balkan Kaleidoscope', sufinanciranog kroz EU program Europa za građane.

Namjera projekta Balkan Kaleidoscope je skrenuti pozornost na važnost i vrijednost usmene tradicije, te na važnost promatranja povijesnih događaja iz više kutova, tzv. multiperspektivni pristup.

Projekt ima za cilj osposobiti mlade za dublje razumijevanje zajedničke europske povijesti i zajedničkih vrijednosti, te važnost razvijanja poštivanja, tolerancije i uvažavanja europske raznolikosti na temelju sjećanja na jugoslavenske ratove i njihove posljedice za modernu Europu i njeno društvo, kao i razumijevanje postavki na kojima se temelje europske integracije, navode u priopćenju iz LDA.

Radionice će pružiti priliku mladim ljudima da bolje razumiju složenost i delikatnost interkulturnog dijaloga, te da kroz druženje i učenje razviju sposobnost korištenja metodologije različitih perspektiva.

Prva radionica s 20 polaznika održat će se u subotu 10. ožujka, druga 17.3., te jednodnevni edukativni izlet svih polaznika 24.3.

Inače, po završetku radionica bit će predstavljeni rezultati rada sudionika, a istima će biti uručene potvrde o sudjelovanju. Rezultati radionica će naknadno biti predstavljeni i na multukulturnoj platformi projekta, kao i na završnoj konferenciji projekta, priopćeno je.

Rok za podnošenje prijava je srijeda, 28.2.2018., a prijave se šalju na e-mail adresu: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close