Univerzitet u Sarajevu

Promovirano 5.578 diplomanata i magistranata

Ovogodišnja svečanost upriličena je na dan osnivanja ovog sveučilišta, koje u ovoj godini navršava 68 godina postojanja i rada
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 12. 2017. u 17:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet u Sarajevu u subotu je u Olimpijskoj dvorani ''Juan Antonio Samaranch'' (Zetra) organizirao svečanu promociju i dodjelu diploma za 5.578 diplomanata i magistranata.

Diplome su uručene svim završenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija.

Na svečanosti su uručena i posebna priznanja - Zlatna i Srebrena značka, kao Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj kazao je da je ovogodišnja svečanost upriličena na dan osnivanja ovog sveučilišta, koje u ovoj godini navršava 68 godina postojanja i rada.

Naglasio je da je ova generacija ima 185 dobitnika najprestižnijih priznanja, od kojih su 64 studenta dobitnici Zlatne značke.

''To su studenti koji su svojim radom postigli izvrsne rezultate na fakultetima Sarajevskog univerziteta i pokazali da se studirajući na ovom sveučilištu i postižući izvanredne rezultate mogu otvoriti 'širom vrata', bilo da se razmišljaju o daljnjem školovanju, bilo da razmišljaju o profesiji. Očekujem da najbolji studenti, u što skorije vrijeme dobiju posao, i ne samo najbolji nego i jedan broj onih studenata koji su uspješno završili fakultete koje smo promovirali, a nisu postigli takve izvrsne rezultate'', kazao je Škrijelj.

Studenti koji su dobili Zlatnu značku ostvarili prosjek između 9,5 i 10, nositelji Srebrene značke su studenti s prosjekom između 9 i 9,5 dok su priznanje Povelja Univerziteta u Sarajevu dobili studenti s prosjekom ocjena između 9 i 8.

Najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija u 2017. godini, s prosjekom 10 su Nudžeim Selimović s Prirodno-matematičkog fakulteta, Mirza Pašić s Mašinskog fakulteta, Sead Delalić s Prirodno-matematičkog fakulteta te Harun Hindija s Prirodno-matematičkog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close