Moja škola/vrtić za svako dijete’

Projekt inkluzivnog obrazovanja IV osnovne škole jedan od najboljih

Projekat 'Moja škola/vrtić-škola/vrtić za svako dijete' koji podržava UNICEF BiH, ima cilj za prohodnost vrtića osnovne i srednje škole, razvijanje inkluzivne prakse poštujući različitost svakog djeteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 12. 2019. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svako je dijete posebno i svakom djetetu treba individualan pristup'', kazala je Seada Kuštrić, direktorica IV osnovne škole tijekom završne aktivnost projekta ‘Moja škola/vrtić za svako dijete’ koje se održala u Muzičkom centru ‘Pavarotti’ u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Projekt Moja škola/vrtić za svako dijete’

Kuštrić je kazala kako se tijekom provedbe ovog projekta doživio jedan veliki napredak u međuvršnjačkoj suradnji. ''Ovo je naša zajednička priča. Želimo da ovaj projekt ima nastavak. Činimo promjene koje želimo vidjeti u našem okruženju'', kazala je.

Foto: Bljesak.info / Projekt Moja škola/vrtić za svako dijete’

Projekat 'Moja škola/vrtić-škola/vrtić za svako dijete' koji podržava UNICEF BiH ima za cilj prohodnost vrtića, osnovne i srednje škole, razvijanje inkluzivne prakse poštujući različitost svakog djeteta.

Sanja Kabil, voditeljica Odjela za obrazovanje UNICEF-a u BiH  tom prilikom je kazala kako je projekt IV osnovne škole jedan od najboljih jer su znanja i filozofije inkluzivnog obrazovanja proširili na sve kategorije obrazovanja, vrtić, školu, srednju školu.

Foto: Bljesak.info / Projekt Moja škola/vrtić za svako dijete’

''Mi u UNICEF-u smo prisutni u stvarima koji se tiču osnovnih prava djece, prava na obrazovanje, a posebno na inkluzivno obrazovanje jer smatramo da je to vrlo važna tema za BiH'', kazala je Kabil.

Ovom prilikom održana je izložba kreativnih radova djece vrtića PPU "Planet Montessori", IV osnovne škole Mostar i Srednje građevinske škole na temu ‘Svako dijete je važno – da niko ne bude izostavljen’.

Foto: Bljesak.info / Projekt Moja škola/vrtić za svako dijete’

Predstavljeni je i jedan dio kreativno-edukativnih radionica koje djeluju u sklopu redovnih aktivnosti Muzičkog centra ‘Pavarotti’. Radi se o Plesnom klubu ‘Flash’, horu ‘Pavarotti’, školi gitare ‘Legato’, te radionici animiranog filma, kojeg ‘Pavarotti’ centar realizira u saradnji s klubom animatora ‘Neretva’.

Kopirati
Drag cursor here to close