Mostar

Pridružite se proslavi “Put oko svijeta za 80 minuta”

Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno organiziraju događaj za širu javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 09. 2021. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 21.9. 2021. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno organiziraju događaj za širu javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.

I ovom prilikom će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 60 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi.

Posjetitelji će tijekom dana moći uživati i u zajedničkoj izložbi fotografija učenika Koledža i Gimnazije Mostar “Reimagining Tomorrow”, pod mentorstvom akademskog slikara i profesora likovne umjetnosti Saše Šantića.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta, kao i 15. godišnjice postojanja Koledža u Mostaru, UWC Mostar će ugostiti i predstavnike međunarodnih institucija, te dugogodišnje suradnike ove obrazovne institucije.

“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održava na Španjolskom trgu u Mostaru, sa početkom u 17 sati.

 

Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta se obilježava 21. rujna u 18 zemalja svijeta. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta.

U 15 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Kopirati
Drag cursor here to close