Inicijativa građanki/na Mostar

Prevencija nasilja nad djecom u digitalnom okruženju

Prevencija nasilja je ključni faktor u smanjenju ili potpunoj eliminaciji nasilja kada su u pitanju djeca školske dobi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 10. 2019. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interaktivna predavanja u sklopu projekta ''Prevencija nasilja nad djecom u digitalnom okuženju u Bosni i Hercegovini'' održana je prošlog tjedna za učenike Srednje ekonomske i ugostiteljske škole i Građevinske škole u Mostaru.

Predavanje su održale Ifeta Ćesir-Škoro i Alma Pelo Zagorčić ispred UG ''Inicijativa građanki/na Mostar'', a predavanju su prisustvovali i članovi osoblja škole te Mirza Avdić, koordinator za razvoj u organizaciji Hope and Homes for Children BiH.

Foto: PR / Interaktivno predavanje o prevenciji nasilja nad djecom u digitalnom okruženju

Ova predavanja se realiziraju kao dio šireg projekta kojeg realizira organizacija Hope and Homes for Children BiH, a članice Inicijative su educirane o ovoj oblasti i osposobljene za educiranje mladih ljudi, ističe Ćesir-Škoro.

''Članice naše organizacije će stečeno znanje nastojati prenijeti i na druge učenice i učenike, njihove roditelje kao i na druge zainteresirane članove zajednice'', navodi se u priopćenju.

Prevencija nasilja je ključni faktor u smanjenju ili potpunoj eliminaciji nasilja kada su u pitanju djeca školske dobi, ističe Pelo Zagorčić.

Nasilje u digitalnom okruženju je složen problem i potrebno je sistemsko rješenje, ali obrazovanje mladih ljudi je o ovim temama je potrebno i podrška uprave škole nije izostala.

Kopirati
Drag cursor here to close